Bu rehber FAT-SLIM(fark etmez) orijinal firmwareli psp ler içindir. Burada yazanları adım adım uyguladığınız takdirde psp’nize brick olmadan custom firmware yükleyebilir ve internetten indirdiğiniz kopya oyunları çalıştırabilirsiniz. Lütfen kesin sonuç için burada anlattıklarımın hiçbirini atlamadan adım adım uygulayın.
Bu rehberde size Magic Memory Stick yapımı ve Pandora Batarya yapımı hakkında bilgi vereceğim. Ayrıca bu rehberle brick olmuş pspnizi düzeltebilir, official firmware yerine custom firmware (3.71 m33-2) yükleyebilirsiniz.
Bunların yanı sıra aşağıdaki listede bulunan tüm firmwareleri ve güncellemeleri de yükleyerek pspnizi uçurabilirsiniz.
JJJ Aşağıda adı geçen 1.50 ADD ON lar sadece FAT PSP içindir, SLİM kullanıcıları yükleyemez.
3.71 M33-4
1.50 ADD ON-2 for 3.71 M33
3.80 M33
3.80 M33-5
1.50 ADD ON for 3.80 M33
3.90 M33-3
1.50 ADD ON for 3.90 M33
3.95 GEN
4.01 M33
4.01 M33-2
1.50 ADD ON for 4.01 M33
================================================== =================
MAGIC MEMORY STICK yapımıyla başlayalım; Önce size linklerini verdiğim dosyaları indirin. Toplam boyutu yaklaşı 250MB. Dosyaları parçalayıp upload ettim. 3’ünü birden indirmeden rar dan çıkaramazsınız.
1.Parça:
Univer_File.part1.rar2.Parça:
Univer_File.part2.rar3.Parça:
Univer_File.part3.rarAlıntı:
1. dosyaları rardan çıkarın ve Easy Installer klasörüne gidin.
2. start ikonuna tıklayarak EASY INSTALLER programını çalıştırın.
3. Aşağıdaki gibi bir menu gelecek. Buradan İngilizceyi seçin yani “2” yazıp enter’a basın. Yabancı dil konusunda size yardımcı olacağım.
4. Aşağıdaki ekranla karşılacaksınız. Burada pspnizin bağlı olduğu sürücü harfini girmeniz isteniyor. O anda pspniz bilgisayara bağlıyken hangi sürücü harfi varsa onu yazın. Resimde örnek olarak g yazılmış. Harfi yazdıktan sonra Enter’a basın.
5.Aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Burada 1’e basın ve Enter’a basın.
6. Aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Burada önce pspnizin USB bağlantısını kesin. Psp nizin “system settings” bölümünde “format memory stick” var onu seçerek memory karta format atın. Daha sonra USB bağlantısını tekrar sağlayın. Daha sonra “Pres any key to continue” yani devam etmek için bir tuşa basın.
Burada size “ ınsert new disc for drive X: and pres any key to continue” şeklinde bir uyarı verecek. Direk Enter’a basın ve memory stickinizin incelemesini bekleyin.
7. İncelemeden sonra size aşağıdaki ekranda olduğu gibi uyarı verecek. “hafıza kartınızdaki tüm bilgiler silinecektir. Devam etmek için resimdeki gibi “y” harfi yazıp Enter’a basın.
8. Yukarıdaki işlem tamamlandıktan sonra önce hafıza kartınızı çıkarın. Ardından usb bağlantısını kesin.**** burası çok önemli atlamayın sakın****
9. Daha sonra önce hafıza kartınızı takın ve sonrasında usb bağlantısını tekrar bağlayın. Ve devam etmek için bir tuşa basın.
10. Karşınıza aşağıdaki ekran gelecek. Burada 4 “"Universal unbricker for FAT or SLIM” seçeneğini seçin ve enter’a basın. Bu Custom Firmware 3.71 m33-2 yi hafıza kartınıza yükleyecek.
10. Artık tüm dosyalarınız hafıza kartınıza atılmış durumdadır.
11. Hemen ardından aşağıdaki resimde olduğu gibi bir ekran gelecek. Burada “y” yazın ve Enter’a basın.
12. DOS penceresini kapatmak için bir tuşa basın. Yada köşedeki çarpıya basıp pencereyi kapatın. Ya da nasıl biliyorsanız öyle yapın, zaten onu kapamayı da bilmiyorsanız bu işe hiç başlamayın. Daha ne deyim ki
13. Şimdi EASY INSTALLER la işiniz bitti.
14. Şimdi ADD_ON klasörüne gidin. İçerisindeki PSP kalsörünü ve 150.PBP dosyasını hafıza kartınızın ana dizinine kopyalayın. Ana dizin ne diye sormayın aşağıda resimde görülüyor zaten.
15. Aşağıdaki gibi bir uyarıyla yer değiştirilsin mi diye soracak. YES TO ALL yazan düğmeye basın ve işlemin bitmesini bekleyin.
16. Şimdi /PSP/GAME klasörüne gidin ve “despertar_cementerio”, “pan3xx”, “ospbt”, “pandora_battery”, “pandora_battery%” klasörlerini silin çünkü işimize yaramayacaklar.
17. Artık rehberin magic memory stick bölümünü bitirdiniz. Bu adım magic memory stick için son adımdı. Artık sizin de bir magic memory stick’iniz var. HAYIRLI UĞURLU OLSUN
JJJ================================================== =================
PANDORA BATARYA… (Baş Belası…)1. Rehberin bu bölümünde size pandora batarya konusunda yardımcı olmak isterdim. Ama bu konuda KESİNLİKLE SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM. Ben bataryayı internetten satın aldım. Fiyatı da gayet cazip. Siz de Pandora bataryanızı internetten satın alabilirsiniz. Ama yok siz derseniz ki ben bataryamı bozar kendime pandora yaparım bunun için internette bir sürü rehber var. Bataryayı açıyorsunuz. İçindeki entegrelerden birinin bir bacağını çıkarıyorsunuz falan da filan da… Benden tavsiye bu işe hiç girişmeyin. Neden diye sorarsanız PATLAMA TEHLİKESİ VAR. Hadi patladığını psp yi paramparça ettiğini bırakın. Siz değerli kardeşlerime zarar verebilir. Ben satın almanızı tavsiye ediyorum. Pandora bataryayı bir kez satın aldığınızda servise gittiğinizde vereceğiniz paranın yarısını bile vermezsiniz. Ayrıca tekrar tekrar şarz edip istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Yanlış anlamayın benim gittigidiyor.com’daki batarya satıcısıyla hiçbir ilgim alakam yok. Ben bataryayı ordan aldığım için sadece örnek olsun diye verdim. Google dan arasanız belki daha uygun fiyata da bulabilirsiniz. Ben sadece sizi düşünüyorum kimseye zarar gelsin istemem.KARAR SİZİN İSTER BATARYAYI SATIN ALIN, İSTERSENİZ DE KENDİNİZ YAPIN BEN SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM AMA ŞUNU DA UNUTMAYIN BU İŞ İÇİN BU BATARYAYA İHTİYACINIZ VAR. ================================================== =================
GELELİM CUSTOM FİRMVARE YÜKLEMEYE;UYARI: ***BU İŞLEMLER İÇİN PANDORA BATARYANIZIN DA FULL’A YAKIN OLMASINA DİKKAT EDİN. PANDORAYI ŞARZ ETMEK İÇİN PSPNİZİN HAFIZA KARTINI ÇIKARIN. ÖNCE ŞARZ FİŞİNİ PSPYE TAKIN ARDINDAN PANDORA BATART-YAYI PSPYE TAKIN VE KESİNLİKLE HİÇBİR TUŞA BASMADAN DOLMASINI BEKLEYİN*** PSP’yi hack’leme işlemi esnasında pspniz bilgisayara falan bağlı olmayacak. PSPnizin wireless (kablosuz ağ bağlantısı) kapalı olacak.İşte başlıyoruz…
- Önce Magic Memory Stick’i pspye takıyoruz.
- Ardından pandora bataryamızı pspye takıyoruz.
- Kapkara DOS ekranı gibi bir ekran gelecek. O ekranda sizden yükleme işlemi için “X” (çarpı) basmanızı isteyecek. Çarpıya basın ve bekleyin. Bu işlemler esnasında kesinlikle ama kesinlikle pspnizin hiçbir tuşuna basmayın.
- yükleme bitince sizden yine çarpıya basmazını isteyecek. Çarpıya basın ve yüklemeyi bitirin. PSP’niz kapanacak.
- Artık pandora bataryayla işimiz bitti. Normal bataryayı takın.
- R’ ve açma tuşuna basılı tutarak pspnizi açın. RECOVERY menü açılacak burada iki değişiklik yapacaksınız. Recovery menu den configurations’a geliyorsunuz. hide corrupted icon : enabled yapıyorsunuz. UMD MODE: Sony np 9660 yapıyorsunuz.
- VEEEE… YENİ… YEPYENİ… CUSTOM FİRMWARELİ… KOPYA OYUN OYNAYABİLECEĞİNİZ… HOMEBREW YÜKLEYİP ÇALIŞTIRABİLECEĞİNİZ… PSPNİZ HAYIRLI OLSUN.
================================================== =================
ŞİMDİ DE GÜNCELLEMELERİ YAPALIM.
1. Game Menu>Memory Stick e gelin en altta MUX 2.0 var. Onu çalıştırın. Karşınıza aşağıdaki gibi güncellemelerin olduğu ekran gelecek.
2. yukarı aşağı tuşuyla güncellemenin yanındaki x işaretini hareket ettirirsiniz. Çarpı tuşuyla güncellemeyi seçersiniz.
DİKKAT GÜNCELLEMELERİN HİÇBİRİNİ ATLAMADAN SIRAYLA HEPSİNİ TEK TEK YAPIN.
3. Örneğin ilk güncellemeyi seçtiniz. Çarpıya bastığınızda ekranın sağ üst köşesinde sarı yazılar var onların tam altına beyaz yazıyla “cross” yazısı çıkacak. O yazı görünüp kaybolana kadar bekleyin. O yazı kaybolduktan sonra bu menuden “exit”i seçerek( en altta) çıkın.
4. Game Menu>Memory Stick e gelin en başta az önce seçtiğiniz yüklemeyi göreceksiniz. Onu çalıştırın. Klasik yükleme işlemleri yapın. Yani SAĞ OK KULLANARAK İLERLEYİN, ACCEPT SEÇİN, EN SON DA YÜKLEMEK İÇİN ÇARPIYA BASIN.
5.yükleme işlemi bittiğinde psp kendiliğinden kapanıp açılacak. Açıldıktan sonra aynı işlemleri tekrar yapın yalnız listeden sırayla tek tek diğer güncellemeleri seçin ve aynı şekilde yükleyin. Taaki en son 4.01 M33-2’yi yükleyene kadar.
6. unutmayın her yükleme için aynı sırayı takip edeceksiniz.
7. son yükleme işlemini de yaptıktan ve pspniz kapanıp açıldıktan sonra Psp nizin “system settings” bölümünde “format memory stick” var onu seçerek memory karta format atın.
8. PSP'yi tamemen kapatın. R'ye basılı tutarak açtığınızda recovery menü gelir configurations'a girin.
-
hide corrupted icon : enabled
-
UMD MODE: Sony np 9660
bu değişiklikleri yapın yapmadan oyun oynayamazsınız.
Artık oyun oynayabilirsiniz. İnternetten indirdiğiniz .cso veya .iso uzantılı oyunları memory stick deki ISO klasörünün içine atın ve oynamaya başlayın.