http://imk.cx/psp/wificontroller/su konuyu bi incelermisiniz
burada pspden nasil pc icin oyun kolu yapilacagi anlatiliyor (kablosuz)
Duzeltme:http://rapidshare.com/files/15130887...d_By_Yasir.rarEvet beyler programi calistirdim ufak tefek seylerden dolayi baya uzun surdu ama normalde 10-15 dakikada kablosuz joistic sahibi olabilirsiniz…Basit olarak turkceye cevirdim.
Benim psp 4.01M33-2 sanirim cogunuzun pspinde calisicak v1.5 kernel ve v3.52 kernel destekli oldugunu soylesim aldigim site fakat benim kernel 4.xx ve bende calisti..
Ilk Islem Programi Psp ye Koymak (ev yapimi programlar gibi)1- Indirdiginiz WiFiController klasorunun içinden versiyonumuza uygun olanı alip pspmizin game klasorune atiyoruz.
Benimki: J:\PSP\GAME\ WiFiController……
2- WiFiController klasorundeki wifi.cfg dosyasini wordpad ile aciyoruz: adres yazan kisimi kendi IP adresimizle degistiriyoruz ve kapatip kaydediyoruz.(Ip sini bilmeyenler “baslat” tan “run” acip “cmd.exe” yaziyor calistirip “ipconfig” diyor ve iste ip iniz).
Ikinci Islem Bilgisayarla....3- Indirdiginiz linkteki PPjoysetup`i pc ye kuruyoruz.
Ucuncu Islem Joyistick Butonlarini Ayarliyoruz.....4- Denetim Masasi/Parallel Port Joyistick
5- Gelen pencerede “add” i tikliyoruz.Yeni gelen pencerede "Parallel port" yazan yeri "Virtual joysticks" olarak degistiriyoruz.Ve tekrar add diyoruz.
6- Yeni bir donanim buluyor, otomatik olarak yukluyoruz.
7- Artik yeni bir joystick var. "PPJoy Virtual joystick 1" i secerek mapping diyoruz.
8- "Set a custom mapping for this controller" secerek "Next" e tikliyoruz
9- Ayarlari degistiriyoruz…
Axes = 2 (X Axis and Y Axis)
Buttons = 9
POV hats = 1
Ve next diyoruz…
10-
X Axis = Analog 0
Y Axis = Analog 1
Next….
11- Isterseniz farkli olarak yapabilirsiniz ama tercih edilen bu dur
Button 1 = nothing
Button 2 = Digital 0
Button 3 = Digital 1
Button 4 = Digital 2
Button 5 = Digital 3
Button 6 = Digital 4
Button 7 = Digital 5
Button 8 = Digital 11
Button 9 = Digital 10
12- Directional button POV
North = Digital 6
East = Digital 7
West = Digital 9
South = Digital 8
13- Ayarlari degistirdikten sonra done diyerek kapatiyoruz.
Dorduncu Islem Psp ve Pc baglantisini kuran puragrami aciyoruz....(ve kapatmiyoruz simge durumunda birakin)
14- Indirdiginiz klasorun icindeki WiFiController-0.4.4\PC\WiFiServer i aciyoruz ve simge durumunda birakiyoruz program joystick icin gerekli.
Ekran Gorutnusu....15- Psp yi acip program calistiriyoruz.
baglanicaginiz modemi seciyorsunuz.
Deneme Yapmak Icin.....16- Deneme icin Denetim masasi\Oyun kumandalari ni acip joystick ozelliklerine bakabilirsiniz
keyifli oyunlar